Suszarka do produktów spożywczych - typ S
SZAFY SUSZARNICZE
Suszarka do produktów spożywczych
- typ S
Energooszczędna suszarka do owoców, warzyw, grzybów, chipsów, półproduktów sypkich, granulatu.
PRZEZNACZENIE
- Przetwórstwo rolno - spożywcze
ZALETY
- Duża wydajność i wysoka jakość suszonego wsadu.
- Łatwa kontrola procesu suszenia.
- Łatwy załadunek i wyładunek wsadu.
- Energooszczędność - niskie koszty zużycia energii elektrycznej.
Tacka – konstrukcja z blachy kwasoodpornej, perforowana (otwory 10x10mm), głębokość półki 40 mm. Tacki płatne dodatkowo.
Urządzenie zaprojektowane do założonej funkcji, konstrukcja stalowa, dwuściankowa, wypełniona izolacją termiczną, wyk. z blachy ocynkowanej, malowana elektrostatycznie (lakierem dopuszczonym do kontaktu z żywnością wg. życzenia).
Układ grzejno-wentylacyjny znajduje się u góry w podwójnej komorze.
Stopki poziomujące, przewód zasilający o dł. L = 2,3 mb. Zamek patentowy. Suszarka posiada elektroniczny sterownik z regulacją czasu i temperatury suszenia, funkcją wentylowania (56W) oraz wskaźnik wilgotności.
Zabezpieczenia przeciążeniowe p.poż oraz przeciw niekontrolowanemu wzrostowi temperatury.
Praca w pomieszczeniu zamkniętym, podłączona do kanału wentylacyjnego, zasilanie 230 V.
SUSZARKA DO PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH – typ S | |||||||||||||
Lp | Typ 230V, 50Hz | Wymiary (mm) | Moc kW | Max. temp. komory oC | Wentylator | Spręż stat. Pa | V -m3 komory | Masa kg | |||||
B | G | H | Ø | Moc W | m3/h | ||||||||
1. | S-100 | 1040 | 620 | 1825 | 100 | 1,5 | 50oC * | 55 | 270 | 68 | 1,1 | 102 | atest higieniczny, świadectwo jakości zdrowotnej PZH, CE, B |
DANE TECHNICZNO-EKSPLOATACYJNE SUSZARKI | |||||||||||
Lp | Typ 230V, 50Hz | Rodzaj ogrzewania | Konstr. suszarki | Wymiary tacek mm | Ilość tacek szt. | Pojemność – litry | Pow. – m2 | Masa tacki kg | Temp. osiągnięta w czasie °C/min. | ||
tacki | 15 tacek | tacki | 15 tacek | ||||||||
1. | S-100 | konwekcyjny | izolowana termicznie | 40×800 x540 | 15 | 17,3 | 260 | 0,43 | 6,5 | 2,6 | 50/25 T otocz. 20oC |
Izoterma – BZ2 – Elektroniczny (intuicyjny) sterownik pracy suszarki: czasu (24 godz. co 30 min) i temperatury od 10oC do 50oC. Posiada wskaźnik wilgotności
CE B atest higieniczny, świadectwo jakości zdrowotnej PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością, deklaracja zgodności. Wyrób dopuszczony do obrotu handlowego.
Suszarkę należy transportować w pozycji pionowej – pozycji pracy na palecie euro, nie piętrować suszarek, nie ma szczególnych zaleceń dotyczących bezpiecznego magazynowania i transportu. Należy zwrócić uwagę, aby w transporcie wyrób był składowany bezpiecznie, w pomieszczeniu nie wilgotnym, bez możliwości uszkodzeń mechanicznych podczas magazynowania – niekontrolowanego przesuwania, wstrząsów, wywrócenia itp.
Inne szafy suszące
UWAGA
Zastrzegamy sobie prawo do zmian konstrukcyjnych wyrobów. Strona internetowa ma charakter informacyjny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Art.66 par.1 Kodeksu Cywilnego
IZOTERMA
Zapraszamy do zapoznania się z naszą stroną internetową, aby uzyskać więcej informacji na temat suszarki typu S.
KONTAKT
NUMER TELEFONU
+48 71-318-58-95
+48 71-318-58-96
+48 728 168 002
ADRES E-MAIL
izoterma@izoterma.com.pl